Meinaatteko mennä festareille?

OSA 1.

Juha: Hei meinaatteko kesällä mennä festareille?

Mikael: Festareille? Mitä se tarkottaa? Onko se joku paikka? Mä en ole koskaan kuullut.

Ari: Mitä? Etsä oo muka koskaa kuullu? Festareille. Siis musiikkifestivaaleille. Livebändejä kato. Sehän on niinku suunnilleen parasta mitä Suomen kesä tarjoo.

Mikael: Aaa, okei. Festivaalit eli festarit, no joo sehän on ihan loogista. Just. No mitä siellä festareilla sitte niinku tehdään?

Ari: No sinne mennään yleensä isolla porukalla koko viikonlopuks ja asutaan teltassa. Syödään ja juodaan, kuunnellaan musaa, tavataan kavereita, nautitaan kesästä ja sellast kaikkee.

Mikael: Voi vitsi, toihan kuulostaa hyvältä!


OSA 2.

Janica: No mä en kyllä tajuu mitä hauskaa festareissa muka on. Ehkä mä en vaan oo festarityyppiä.

Mikael: Miten niin?

Janica: No kai mä oon liian mukavuudenhaluinen ja snobi. Kato kun siellä ei voi nukkua hyvin eikä asuu mukavasti vaan siellä joutuu olemaan teltassa

Mikael: No mut entäs sitte?

Janica: No kato hei, miten mä voin laittaa mun hiukset ku ei oo edes sähköä hiustenkuivaajalle tai kihartimelle? Eihän siel oo ees kunnon suihkuja tai jos on ni niihin on tyyliin joku kolmen tunnin jono. Korkokengät uppoo mutaan, telttaan sataa vettä sisään, ihmiset käyttäytyy idiootisti, jee jee onko se muka hauskaa. Mun mielestä ei!

Aino: No mä oon kyllä ihan eri mieltä sun kanssa. Aattele nyt, ihmiset jotka lähtee sinne festareille muodostaa niiden muutaman päivän ajaks yhteisön, ne teltat on vähän niinku koteja. Niitä sit voi vaikka sisustaa ja sit niiden ympärille laitetaan jotai maskotteja.

Mikael: Häh?

Ari: Niin niin, kaikki varaa oman pienen alueensa sieltä mihin ne teltat pistetään. Meillä on yleensä joku pääkallolippu tai jotain sälää siinä, et kaikki näkee mis me ollaan.


OSA 3.

Aino: Mun mielestä festarit on ihania. Kesä on niin lyhyt että siitä pitää ottaa kaikki ilo irti. Mä luulen et se liittyy siihen et suomalaiset on kaiken kaikkiaan sellasia jotka tykkää viettää paljon aikaa ulkoilmassa

Ari: Joo niin esimerkiks niinku kesämökitkin on suomalaisille tosi tärkeitä ja kun on niin vähän aikaa vuodesta lämmintä ni sillonku on lämmintä ni mielellään ihmiset viettää sit aikaa ulkona.

Aino: Toi on ihan totta! Ja sit tavallistahan on että lapset käy kesäleireillä telttailemassa kesälomillaan ni sit ehkä tavallaan ne mukavat muistot niistä lapsuuden kesäleireistä vaikuttaa että mennään tavallaan vähän niinku kertaamaan festareille et siin on tietty tunnelma siinä ulkona nukkumisessa ja nuotiotu... tulen ääressä istumisessa ja leiriru... leiriruuan syömisessä

Juha: Mua harmittaa ku mä en oo ikinä käyny festareilla. Ensin porukat ei päästäny ja nyt ku päästäs ni ketkään kaverit ei oo menossa. Kyl mä nyt sentään kerran elämäs haluisin kokee sen ni tietäs mist jengi oikein vaahtoo.

Mikael: Siis anteeksi mitä. Vaahtoaa? Mistä sä nyt oikein puhut?

Juha: Ääh, se nyt on vaan semmonen sanonta. Jos joku niinku vaahtoaa jostain asiasta, se tarkottaa että on innostunut siitä ja puhuu siitä koko ajan.

________________________________________________________________________

OSA 4.

Ari: Joo mutta älkää unohtako nyt musiikkia! Sehän siellä on pääasia. Yhdellä ja samalla lipulla näkee kymmenii eri bändei.

Juha: Niin sähän oot käyny tosi paljon festareilla?

Ari: On tullu joo käytyy melkein joka vuosi. Yhtenä kesänä jäi festarit väliin mut muuten on tullu oltuu joka kesä

Aino: Niin no onhan se musiikkiki tietty tärkeetä, mut kyl mä luulen et se yhteisöllisyys ja festarihenki on monille tärkeempää.

Joni: Mun mielestä se tunnelma on kyllä tärkein. Siel on vaan niin rentoo sitku siel ei o niinku mitään väliä sillä mitä kello on tai mikä päivä on tai millään ei oo mitää välii ku sitä vaa menee hyvää musaa ja hyviä kavereita

Janica: Heh joo alkoholi ja hormonit, siinä sulle tunnelmaa.

Aino: Eiku keskiyön aurinko ja vapaus!

Juha: Mut se kuulostaa myöski tosi hauskalta jos kerran ihmiset oikeen niinku valmistautuu festareille on niinku tyyliin semmosia tiimivaatteita tai että on oikeen niinku ajateltu asiaa etukäteen.

Viimeksi muutettu: maanantai, 29 joulukuu 2008, 11:53